Home » Blauw je weg uit de Blue Monday blues: opfrissen van je interieur

Blauw je weg uit de Blue Monday blues: opfrissen van je interieur

Blue Monday is een term die vaak wordt gebruikt om de derde maandag van januari aan te duiden, die volgens sommigen de meest depressieve dag van het jaar zou zijn. Hoewel de wetenschappelijke basis hiervoor wordt betwist, is er geen twijfel over dat de donkere, koude dagen van de winter sommige mensen kunnen neerslachtig maken. Een manier om deze winterblues tegen te gaan, is door je interieur op te frissen en te spelen met verschillende tinten blauw.

Wist je…

Blauw is een rustgevende kleur die vaak wordt geassocieerd met de lucht en het water. Het is een populaire keuze voor slaapkamers en meditatieruimten omdat het een kalmerend effect kan hebben op de geest. In een interieur kun je blauw op verschillende manieren gebruiken, bijvoorbeeld door:

Hoe pas je blauw toe in je interieur?

Blauwe accentmuur: Een blauwe accentmuur kan een kamer meteen opleven en kan goed gecombineerd worden met witte of crèmekleurige meubels.
Blauwe meubels: Een blauwe bank of stoel kan een statement maken in een woonkamer of slaapkamer. Je kunt ook kiezen voor een blauwe kast of tafel voor een subtielere look.
Blauwe accessoires: Zoals kussens, dekens, tapijten of een vazen in verschillende blauwtinten.
Er zijn veel verschillende blauwe kleurcodes die je kunt gebruiken in je interieur. Hieronder staan enkele van de meest populaire:

Verschillende blauwe kleurcodes die je kunt gebruiken in je interieur

RAL 5012 Lichtblauw: Een heldere, koele blauw die goed werkt in moderne interieurs.
RAL 5015 Licht hemelsblauw: Een zachte, vriendelijke blauw die goed past bij een landelijke inrichting.
RAL 5003 Ultramarijnblauw: Een diepe, rijke blauw die een luxueuze uitstraling geeft.
RAL 5007 Cobaltblauw: Een scherpe, krachtige blauw die goed werkt als accentkleur.

Hoe combineer je blauw?

Door het combineren van blauw met wit en houttinten creëer je een frisse en rustige look, of combineer het met geel voor een energieke en opvallende look.

Als je je interieur een opfrisbeurt wilt geven, dan is blauw een geweldige keuze.
Dus als je een beetje down bent van Blue Monday, overweeg dan om je interieur een blauwe touch te geven.

Aan de slag met jouw interieur

Heb je zin om aan de slag te gaan met jouw interieur en kun je wel wat hulp gebruiken? Probeer dan vooral eens ons online interieuradvies. Klik hier om te ontdekken hoe we jou kunnen helpen.

Lees ook onze andere berichten