Home » De vele toepassingsmogelijkheden van LED-strips: van interieur tot exterieur verlichting

De vele toepassingsmogelijkheden van LED-strips: van interieur tot exterieur verlichting

Als liefhebber van sfeervolle verlichting, moet je beslist eens overwegen om LED-strips te gebruiken. Naast de vele kleuren en verschillende tinten wit en geel, kun je LED-strips ook zowel binnen als buiten gebruiken. Bij buitenverlichting is het belangrijk om te kiezen voor een geheel waterdichte (IP67) LED-strip en een waterdichte behuizing.

Een andere toevoeging aan de flexibiliteit van LED-strips is dat je ze kan bedienen met de app of een afstandbediening. Dit geeft je de mogelijkheid om snel en eenvoudig de sfeer in je huis of tuin te veranderen. Een complete set multicolor RGB LED-strips is een kant-en-klare oplossing, inclusief afstandsbediening en adapter.

Maar waar kun je LED-strips het beste voor gebruiken? Hier zijn enkele interieur-gerelateerde toepassingen waar je misschien niet aan gedacht had:

  • Onder het bed: Een LED-strip onder het bed zorgt voor zacht nachtlicht waardoor je ’s nachts makkelijker naar de wc kunt lopen zonder dat je hoeft te wennen aan het donker.
  • Onder de keukenplank: Verlichting onder de keukenplank zorgt voor extra licht op het aanrechtblad, wat ideaal is tijdens het koken en snijden.
  • Architectuur benadrukken: Met LED-strips kun je de architectuur van je huis benadrukken. Gebruik de strips bijvoorbeeld om de vorm van een trapverlichting.
  • Kasten: Verlichting in kasten is niet alleen praktisch, maar ook decoratief. Een LED-strip geeft je kasten extra uitstraling en maakt het vinden van bepaalde items een stuk makkelijker.
  • Buitenverlichting: Naast de vele binnen-toepassingen, zijn LED-strips ook zeer geschikt voor buitenverlichting. Gebruik ze bijvoorbeeld om bepaalde accenten in je tuin uit te lichten of om de sfeer in de avond te verhogen.

Met LED-strips zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je op een eenvoudige en betaalbare manier je interieur een opfrisbeurt geven. Laat je verrassen door de vele toepassingen en creëer een unieke en sfeervolle verlichting in en om je huis!

Aan de slag met jouw interieur

Heb je zin om aan de slag te gaan met jouw interieur en kun je wel wat hulp gebruiken? Probeer dan vooral eens ons online interieuradvies. Klik hier om te ontdekken hoe we jou kunnen helpen.

Lees ook onze andere berichten