Een duurzaam interieur? Wacht niet langer. Dit is het moment!

Wij zetten ons in voor slow furniture

Afgelopen jaren is het steeds gewoner geworden om voor een fast furniture te kiezen: meubelstukken die zo goedkoop mogelijk worden geproduceerd om het beschikbaar te maken voor de massa. Wat de impact hiervan is op onze afvalberg, de beschikbare grondstoffen en onze gezondheid, wordt voor het gemak even vergeten. Het probleem is dat er altijd iemand is die het nóg goedkoper kan. Met alle gevolgen van dien.

Wij zijn vastberaden dat we deze trend kunnen doorbreken en zetten ons in om fast furniture te vervangen door slow furniture. Dit begint bij een duurzaam interieur.

Wat is een duurzaam interieur?

Er zijn veel manieren om een interieur duurzaam te maken. En nee, we hoeven niet met onze geiten wollen sokken op boomstronken te gaan zitten. Wij geloven juist dat je interieur nóg mooier, gezonder en comfortabeler wordt als je duurzame keuzes maakt.

Enkele voorbeelden van hoe wij ons inzetten voor een duurzaam interieur:

  • Gebruik van degelijke materialen: Wij kiezen materialen van hoge kwaliteit die lang meegaan en minder belastend zijn voor het milieu.
  • Lokale producten: Bij voorkeur selecteren we lokaal geproduceerde producten en bouwmaterialen die het milieu zo min mogelijk belasten.
  • Afvalminimalisatie: We moedigen het hergebruiken en recyclen van materialen aan en kiezen voor producten met duurzame verpakkingsoplossingen.
  • Slimme technologie: We maken gebruik van slimme technologie en adviseren over energiezuinige oplossingen om je huis milieuvriendelijker te maken.
  • Slim omgaan met ruimte: Door slim om te gaan met de beschikbare ruimte, is er vaak veel meer uit je bestaande woning te halen dan je vooraf denkt.

Is een duurzaam interieur ook duurder?

Deze vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden. Alhoewel steeds meer fabrikanten overstappen op een duurzaam aanbod of een duurzame productie, is het helaas nog niet altijd de standaard. Wij selecteren dan ook leveranciers die duurzaamheid net zo belangrijk vinden als wij. Natuurlijk zijn meubelstukken die van degelijke materialen worden geproduceerd in aanschaf vaak ook iets duurder. Maar je hebt er dan ook veel langer plezier van. Ze gaan minder snel kapot of zijn goed te herstellen. Daarbij proberen we zo min mogelijk in te spelen op trends en juist een ‘eigen’ stijl te bepalen, waardoor je zo lang mogelijk plezier kan hebben van jouw nieuwe duurzame interieur.

Recycling en upcycling

Een duurzaam interieurontwerp houdt ook rekening met bestaande meubels die nog in goede staat zijn. Je bent er wellicht een beetje op uitgekeken, maar met een ander kleurtje of een nieuwe stof zijn ze vaak bijna weer als nieuw.

Wij passen recycling en upcycling toe door bestaande meubelstukken een frisse uitstraling te geven:

We geven bestaande meubels een make-over door ze te schilderen, te beitsen of op andere creatieve manieren een nieuwe uiterlijk te geven.

De antieke kast en zuilen in dit voorbeeld zijn zwart gespoten, zodat ze goed bij de industriële look van de rest van het interieur passen.

Wij passen recycling en upcycling toe door het maximaliseren van gebruik en minimaliseren van verspilling:

Wij recyclen graag bestaande elementen uit de architectuur in onze ontwerpen. Een fantastisch voorbeeld hiervan is het omzetten van oude ensuite deuren tot een stijlvolle servieskast. Dit vermindert niet alleen de behoefte aan nieuwe materialen, maar voegt ook karakter toe aan jouw ruimte.

Maatwerk in een duurzaam interieur

Juist voor duurzaam interieur is maatwerk goed mogelijk: Bij ons draait duurzaamheid niet alleen om recycling en upcycling, maar ook om het ontwerpen van meubels en interieuraccessoires met duurzame materialen en technieken. Wij bieden op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij jouw stijl en tegelijkertijd goed zijn voor het milieu.

Ook kunnen modulaire meubels een verschil maken. Met de modulaire producten heb je zelfs de mogelijkheid om te spelen met de opstelling van je meubels. Modulaire meubels bieden een ongeëvenaarde flexibiliteit in je interieur. Door eenvoudigweg de componenten te verschuiven, te draaien of te vervangen, kun je keer op keer een nieuwe look creëren zonder dat je nieuwe meubels hoeft aan te schaffen.

Energiebesparing

Een verbouwing of een verhuizing is het ideale moment om ook energiebesparende maatregelen door te voeren. Wij denken graag met je mee bij het beter isoleren van de woning. Zo verbeter je jouw energielabel en profiteer je van een beter comfort en lagere maandlasten.

Samenwerkingen voor een duurzaam interieur

Tijdens de vt wonen&design beurs op 3 t/m 8 oktober 2023 neemt Design in a Box deel aan de Duurzame Woonroute.  Woonbeurs Design in a Box is trots op het lidmaatschap van The Substitute

Ben je benieuwd hoe wij jou kunnen helpen met een duurzaam interieur?