sociaal interieur
Home » 26 luxe interieurs en tips om zelf toe te passen

26 luxe interieurs en tips om zelf toe te passen

Luxe interieurs: hoe iemand een luxe woonkamer ziet, kan per persoon erg verschillen. verwacht je een klassiek interieurontwerp met kroonluchters en zware gordijnen, of misschien zie je een moderne ruimte

Wat jouw smaak ook is, is een grote kans dat het er tussen zit in dit overzicht van 26 luxe interieurs. Ga er maar eens goed voor zitten en bewonder dit overzicht met prachtige indelingen, ideeën voor styling en verlichting en prachtige meubelstukken. Met een beetje geluk zit je zo vol met ideeën voor jouw droominterieur .

1. Benut hoge ruimtes

Benut een hoge ruimte helemaal tot aan het plafond. In deze prachtige loft vind je aan beide zijden van de schouw boekenkasten over de volle hoogte. Jouw kamer is misschien minder hoog, maar je meubels op maat laten maken was nooit zo makkelijk.

Luxe interieurs met hoog plafond

Ontwerp: Dvice Inc

2. Plaats een zichtbare wand

Verwerk een overzichtelijke wand in je interieur. In dit voorbeeld torent het natuursteen tot aan de balken en vormt het een mooi focus punt in een open interieur.

Ontwerper: MOPS Studio Visualisatie: ONI Render

3. Verlichting als blikvanger in jouw interieurs

Met een moderne kroonluchter zoals deze heb je een echte blikvanger. Dit exemplaar bevat meerdere formaten en voor een mooi vuurwerk in jouw interieur.

Visualisatie: Johny Mrazko

4. Interieurs met goud

Gebruik goud in je kleurenschema voor het luxe gevoel. Is deze driedelige set iets over de top? Dan vind je hier een wat subtielere gouden salontafel. De twee hanglampen (of een betaalbare variant) op de achtergrond laten het goud mooi terugkeren.

goud in je interieurs

Ontwerper: KUOO Architects

5. Interieurs met andere metalen

Behalve goud zijn ook andere metalen goed toe te passen. In dit voorbeeld zorgt de metallic wandbekleding voor een afscheiding binnen een multifunctionele ruimte.

interieurs met metaal

Visualisatie: Alexandru Ionita & Dumbrava Traian

6. More = more

Soms geldt simpelweg “more = more”. Met niet één maar drie opvallende hanglampen op verschillende hoogtes creëer je de wow-factor. Hier is de ruimte niet alleen op vloerhoogte mooi ingevuld, maar is juist ook de hoogte mooi benut.

gebruik meerdere lampen

Visualisatie: KUOO Architects

7. Verlichting als spotlight

Maak slim gebruik van verlichting om specifieke kenmerken in jouw interieur te benadrukken. Met deze ledstrips is zelfs extra diepte gecreëerd.

verlichting in het interieur

Visualisatie: Polyviz

8. Interieurs met fotobehang

Deze woonkamer maakt mooi gebruik van een klassiek behang voor een botanisch tintje. De twee vazen met bloemen en het groen in de bank trekken dit door. Met fotobehang van oude meesters geef je bijna alle soorten interieurs direct een luxe uitstraling.

klassieke interieurs

Visualisatie: Leyla Salayeva

9. Maak je woonkamer sociaal

Vergeet die tv als middelpunt. Deel je woonkamer zo in dat sociale interactie centraal staat. Met warme kleuren en materialen wordt het al snel gezellig. Kun je toch niet zonder tv? Dan kun je altijd nog kiezen voor een tv die eruit ziet als een schilderij.

sociaal interieur

Visualisatie: Fathy Ibrahim & Rehab Elhawary

10. Interieurs met ornamenten en sierlijsten

Deze stijl is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar als je de gelukkige bezitter bent van een klassieke woning, kun je hiermee all-the-way gaan. Zoals je ziet is het gebruik van sierlijsten, panelen en ornamenten echt niet alleen beperkt voor op en langs het plafond. Denk ook aan details zoals deurbeslag wat het verschil maakt in het interieur.

ornamenten, panelen en sierlijsten

Visualisatie: Julie Pashina

11. De rol van de bank

Een woonkamer zonder bank is als een slaapkamer zonder bed. Zelfs een lage bank die qua kleur wegvalt in de rest van het interieur kan nog steeds een statement zijn. Bedenk goed welke design bank bij jou past.

bank in de woonkamer

Visualisatie: Z Design

12. Een zitkuil als eye-catcher

Wie dacht dat de zitkuil sinds de jaren tachtig verbannen is heeft het mooi mis. Heb jij er ruimte voor in jouw droominterieur? De bank stel je zelf samen en bestel je eenvoudig online.

zitkuil in je interieur

Visualisatie: Naira Omar

13. Gordijnen als finishing touch

Raambekleding op maat is een vereiste. Het biedt privacy en creëert een bepaalde warmte. Zorg dat je gordijnen nooit te kort zijn. Gordijnen die net de vloer raken, geven juist dat gevoel van overvloed. Zorg natuurlijk wel dat jouw gordijnen slim zijn, zodat je ze vanaf de bank bedient.

gordijnen als finishing touch

Visualisatie: Evgenii Baisa

14. Plaats een tweezijdige haard

Met een haard die van twee zijdes te zien is zet je direct de toon. Heb je geen gasaansluiting of is echt vuur niet toegestaan? Met een sfeerhaard kom je goed in de buurt.

tweezijdige haard

Visualisatie: Nikita Borisenko

15. Kunst in je interieur

Kunst kan zoveel meer zijn dan een schilderij. Omdat de kunstzinnige lamp in dit ontwerp wellicht iets te groot voor je is, hebben we een schappelijk alternatief voor je gevonden.

kunst in je woonkamer

Visualisatie: Alessandro Zecca

16. Maak je zitgedeelte compleet met een side table

Het is niet altijd even handig om voorover te moeten buigen om je kopje neer te kunnen zetten. Een bijzettafel is dan niet alleen makkelijk, maar maakt je aankleding ook af.

interieur met side table

Visualisatie: LUSUS Studio

17. Benut de volledige hoogte

Ben jij in het gelukkige bezit van een vide of entresol? Gebruik dan die hoogte optimaal en laat je ontwerp doorlopen. Zo’n modulaire bank is overigens ideaal als je af en toe wil wisselen.

hoge interieurs

Visualisatie: Tâm Võ

18. Spiegeltje aan de wand

Spiegels laten je interieur vaak niet alleen groter lijken, in dit geval voegt het de nodige extra bling bling toe.

interieur met spiegel

Visualisatie: Kirill Gordeyev

19. Een Griekse god(in) in jouw interieur

Voor veel mensen is een Griekse god(in) in de tuin al een hele stap, maar als je het dan toch doet, kun je net zo goed all the way gaan en hem of haar in de woonkamer zetten. Hou je het liever functioneler, dan kun je bijvoorbeeld voor deze bijzettafel gaan.

interieur met grieks beeld

Visualisatie: Ahmed Ibrahim

20. Een goed interieur is niet alleen mooi

Vergeet niet dat je interieur vooral ook comfortable moet zijn. Zo plof je heerlijk neer op deze bank en lees je jouw favoriete boek onder deze prachtige vloerlamp.

vloerlamp voor comfort

Visualisatie: D3 Design

21. Laat de panorama terugkeren

Met zo’n panorama uitzicht als in deze woning, heb je een goede reden om de panorama terug te laten keren in een langgerekte haard.

Ben je de haard zat? Ga dan voor een cocktail op een van deze barkrukken.

interieur met panorama uitzicht

Visualisatie: Paul McClean

22. Gebruik grote meubelstukken in een grote ruimte

Heb je een grote ruimte in te vullen? Kies dan ook voor grote meubelstukken, zoals een lekkere grote bank.

23. Ga terug in de tijd

Kun jij retro wel waarderen? Ga dan terug in de tijd met een ’50 retro interieur. Wil je minder heftig beginnen? Bijzettafeltjes zoals deze zetten de toon.

retro woonkamer

Ontwerp: Orlando Soria

24. De luxe van leer

Leren banken geven vaak een luxe uitstraling. Zeker zo’n cognac kleur. Gelukkig zijn er ook mooie exemplaren van eco-leer.

woonkamer met eco leren bank

Fotograaf: Dion Robeson

25. Breng warmte in je industriële stijl

Combineer de harde materialen uit de industriële stijl met de warmte van een zacht kleed of een stel zitzakken om in neer te ploffen. De industriële stijl maak je af met een paar industriële krukjes.

industrieel interieur

Visualisatie: Morat Morat

26. Donkere muren

Donkere kleuren op je muur klinkt misschien een beetje spannend, maar zeker met de juiste design lampen steel je de show.

interieurs met donkere wanden

Architect: Denrakaev Potograaf: Andrey Avdeenko

Neem je liever je eetkamer eens flink onder handen? Bekijk dan ook onze 20 eetkamer interieurontwerpen met handige tips om het zelf toe te passen.

Aan de slag met jouw interieur

Heb je zin om aan de slag te gaan met jouw interieur en kun je wel wat hulp gebruiken? Probeer dan vooral eens ons online interieuradvies. Klik hier om te ontdekken hoe we jou kunnen helpen.

Lees ook onze andere berichten