Deze stijlvolle benedenwoning met authentieke kenmerken uit 1886, gelegen in het prachtige Amsterdam Zuid, is een ware parel met een adembenemend uitzicht over het gerenoveerde Sarphatipark.

Wat dit project zo uniek maakt, is dat we via de bestaande woning op de begane grond en het souterrain nu toegang creëren tot een volledige eerste etage. Op deze nieuwe etage realiseren we een extra woonkamer, twee tienerslaapkamers en een badkamer. Maar wat het echt bijzonder maakt, is dat we de stijl van de huidige woning willen laten terugkomen op de nieuwe etage, precies zoals de bewoners het voor ogen hebben.

Gezellige keuken en sfeervolle haard

Op de begane grond bevindt zich een lichte ruimte met een keuken van kersenhout. Deze stijl hebben we doorgetrokken naar de nieuwe bovenetage, waardoor er een harmonieus geheel ontstaat. De maatwerkkast in de ruimte biedt een prominente plek aan de piano, zodat de kinderen kunnen oefenen en muziek kunnen maken. De sfeervolle haard voegt warmte en gezelligheid toe aan de ruimte, waardoor het een ideale plek is om te ontspannen en te genieten van het historische pand.

Flexibele en persoonlijke zitbank

In ons interieurontwerp hebben we gezorgd voor een modulaire zitbank die past bij de persoonlijke woonwensen van de bewoners. Hierdoor is de ruimte flexibel en kunnen de bewoners de indeling aanpassen aan hun behoeften. Onder de ramen hebben we decoratieve panelen toegepast die de architectuur van de woning benadrukken en zorgen voor een harmonieus geheel. Ook hebben we de favoriete meubelstukken van de bewoners, zoals de speelse eggchair, opgenomen in het nieuwe interieur.

Zitgedeelte met prachtig uitzicht

Het zitgedeelte bevindt zich aan de voorzijde van de woning en biedt een adembenemend uitzicht over het Sarphatipark. De grote raampartijen laten veel natuurlijk licht binnen en laten de bewoners genieten van de prachtige omgeving. De openslaande deuren van de woning bieden directe toegang tot het balkon, waar men kan ontspannen en genieten van de buitenlucht.

Behoud van originele kenmerken

Bij ons project hebben we veel aandacht besteed aan het behoud van de originele kenmerken van het pand uit 1886. Zo hebben we de historische architectuur en elementen zorgvuldig bewaard en gecombineerd met moderne invloeden. Dit heeft geleid tot een unieke mix van oud en nieuw, waarbij de charme van het historische pand behouden blijft.

Een fijne plek voor de kinderen om te eten, studeren en spelen

Daarnaast hebben we gezorgd voor een fijne lichte plek met veel daglicht, waar de kinderen aan de ronde eettafel kunnen eten met vrienden, knutselen, tekenen en huiswerk maken. Overdag wordt dit tevens de werkplek van de ouders.

Een eigen plek om te studeren en te relaxen

De eerste tienerkamer is kenmerkend voor tieners die zich graag willen terugtrekken in hun eigen slaapkamer. Met inbouwkasten is er voldoende opbergruimte. In de authentieke architraaf hebben we een studieplek gecreëerd en een make-up tafel toegevoegd voor een tienermeisje. De creatieve wand biedt de mogelijkheid om herinneringen te bewaren door foto’s, tekeningen en teksten op te hangen en weer te vernieuwen wanneer gewenst. De ruime slaapkamer is voorzien van de geliefde eggchair uit het interieurontwerp.

Slim omgaan met ruimte voor een gezellige kamer

Hoewel deze kamer kleiner is, is deze toch van alle gemakken voorzien door slim om te gaan met de ruimte. Het raam is vervangen door openslaande deuren, waardoor er meer daglicht binnenvalt en de kamer ruimtelijker aanvoelt. Een bureau met opbergruimte zorgt voor een efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte. De muren zijn voorzien van multifunctionele wandplanken om spullen op te bergen en decoratieve items tentoon te stellen zonder veel vloeroppervlak in te nemen. Er is ook een hoogslaper met een geïntegreerd bureau eronder, wat zorgt voor extra vloerruimte om te spelen of te ontspannen. De kleuren en meubels zijn zorgvuldig gekozen om de kamer een gezellige en eigentijdse uitstraling te geven, perfect voor een tiener om te studeren, te ontspannen en te genieten van zijn of haar eigen ruimte. Met slim gebruik van de beschikbare ruimte is deze tienerkamer een praktische en gezellige plek om te verblijven.

Hier delen we graag enkele bouwfoto’s van de etage voordat we aan het ontwerp begonnen:

Before woonkamer

Before slaapkamer – groot

Before slaapkamer – klein