Aan de Zestienhovensekade staat vanaf 2023 het herenhuis aan het vaarwater van de Rotterdamse Schie. Uitzonderlijk aan deze nieuwbouwwoning is de hoeveelheid aan ruimte. De bewoners liepen dan ook vast als het gaat om ‘Hoe kunnen we de woning gezellig inrichten en welke keuzes moeten we maken qua kleuren en materialen?’

Bij binnenkomst valt je oog gelijk op de openslaande deuren. Vanaf de tuin heb je direct toegang tot de historische waterloop De Schie.
We hebben bij de indeling van de meubels rekening gehouden dat je vanaf de gang naar de tuin kan lopen, zonder dat je blokkades ervaart.

Achter de bank staat een stoere buffetkast dat van staal en eikenhout is gemaakt. In het hout zijn de nerftekeningen en kleurschakeringen goed te zien. Dit zorgt voor een natuurlijk en stoere tint. De wand is voorzien van maatwerk behang waar gouden en blauwe tinten in een honingraad verwerkt zijn. De eikenhouten visgraatvloer geeft een warme sfeer en het benadrukt nog extra het karakter van de woning. We hebben i.s.m. Buro Toet alles laten uitlichten door niet alleen spots te plaatsen maar ook door met LED te spelen b.v. bij het gordijnrails. In het lichtplan is gebruik gemaakt van functioneel licht als sfeerverlichting de woonkamer. Zo ontstaat er extra ambiance in de ruimte.

De zithoek met de TV is zeer uniek te noemen. I.s.m Strak Maatwerk heb we een speciaal op maat gemaakte tv-meubel ontworpen dat als ware eye-cather dient.
De architectuur van de nieuwbouwwoning wordt hierdoor benadrukt. De ambachtelijk aangebrachte, fijne horizontale structuur vormt een unieke contrast tussen warm, stoer en industrieel. De exclusieve fauteuils op stalen sledepoot zijn voorzien van caiman leer met een mooie croc print. Deze print laten we ook als sierkussens op de bank terugkomen.

HET adres voor interieuradvies, styling en kleur – zeker ook als het inhuren van een persoonlijke styliste niet in het budget past. We zijn super blij met het resultaat en in tegenstelling tot de verwachting, was het juist heel persoonlijk! Amanda en Vincent zijn zelfs mee geweest met bezoeken aan een aantal leveranciers. Er wordt rekening gehouden met je smaak en voorkeuren en daar waar er twijfel is, begint Amanda gewoon weer opnieuw tot het resultaat naar wens is. Heel gaaf om te zien wat Amanda van een ruimte kan maken qua indeling en kleur. Wij hadden dit niet verzonnen.”

Suzanne Bakker

Meubelplan

Moodboard