De bewoners hebben een fantastisch herenhuis gekocht met veel raampartijen wat voor veel daglicht zorgt. Hoe kan je de gezellige Metropolitan Luxury hotelgevoel creëren met bijna 4 meter hoge muren en zoveel ramen? We willen graag een elegant en stijlvol interieur, zonder blokkades van de zichtlijnen en de looproutes. Het huidig aanrechtblad willen we graag vervangen. We vinden marmer mooi maar twijfelen of dit de juiste keuze is voor onze nieuwbouwwoning.

BeforeBefore

Schoenen uit en pantoffels aan

Wanneer je het herenhuis binnenstapt, sta je in een lichte maar vooral imposante hal. In de vide trekken gelijk de speelse Tom-dixon lampen je aandacht. We hebben voor de vide voor top-down-bottom-up plisségordijnen gekozen, zodat je de lichtregulering kunt bedienen. Op deze manier heb je wel de nodige privacy, maar komt er ook daglicht binnen. De gordijnen zijn allemaal gemotoriseerd uitgevoerd, zodat je ze met de app kunt bedienen. Terug in de hal hebben we een unieke mix van 16 gouden vierkante spiegels in meerdere formaten aan elkaar gekozen. Gecombineerd met een fluwelen bankje met opbergruimte, waar je je schoenen in kunt bewaren en een bijpassende kapstok, is deze ruimte van alle gemakken voorzien.

Kleuren en materialenplan

Creatief met vormen

Vanuit de hal loop je via de stalendeur de woon/eet/leefruimte binnen waar je, met enkele treden naar boven, in de luxe woonkeuken staat. De moderne barkrukken hebben we vervangen door draaibarkrukken, die voorzien zijn van een hoge stoffen rugleuning en een verstelbaar zwart frame. Hierdoor kan je de barkkrukken in hoogte verstellen en zelf je ideale zithoogte kiezen. Als detail hebben we de geometrische vormen uit het behang terug laten keren in de bekleding van de barkrukken. Het blad is vervangen door een Dekton keukenblad. De elegantie van marmeren en tegelijk ook erg duurzaam. Dekton is namelijk sterker dan composiet en biedt een betere slijtvastheid dan graniet.

Hoe hoger hoe beter

Door het hoge plafond van maar liefst 3.88 meter en de grote raampartijen is de woonkamer erg licht en heeft deze een fantastisch uitzicht over de rivier de Vecht. Omdat de schuifpui aan de andere kant van de woning zit, zijn de looproutes en zichtlijnen een essentieel onderdeel in dit interieurontwerp. We hebben de ruimte zodanig ingedeeld, dat je eerst de lange keramische ovale tafel van 3 meter breed ziet. Een prachtige zwart marmer-look eettafel met koperen aders en een XX-tafelpoot.

In het lichtplan wordt rekening gehouden met eye-cathers. Je oog valt direct op de transparante Riva hanglampen. De ambachtelijke lichtbronnen zijn voorzien van floating light oftewel zwevend licht. Door de glazen bollen te combineren met de kokers geeft het de ruimte een speels lichteffect. Aan de muurzijde hebben we het behang bewust onderbroken en dit gedeelte voorzien van verf, zodat de tafel er nog meer uitspringt. Voor deze wand hebben we gekozen voor een eetkamerbank met een extra hoge rugleuning. Aan de andere kant staan luxe eetkamerdraaifauteuils. Ook hier hebben we rekening gehouden met de looproutes. Een draaifauteuil neemt namelijk minder ruimte in beslag en staat ook nog eens bekend om het ongekende zitcomfort.

Nooit meer koude voeten

Met het afgezonderde zitgedeelte kan je lekker een avondje bankhangen en heb je een fantastisch uitzicht naar buiten. De luxe woonkamer heeft echt een eigen deel in deze unieke ruimte gekregen door er een royale U-bank in te plaatsen. Het ronde loungedeel en de zachte stof stralen echte luxe uit. Voor de voeten hebben we ook het zachtste en meest fluffy vloerkleed gekozen. Het vloerkleed is maar liefst 3 cm hoog en creëert een warme zachte sfeer. Hiermee heb je nooit meer koude voeten.

Style je eyecathers

Vanaf de bank zie je een nieuw pronkstuk. De maatwerkkast zorgt voor een optimale verdeling van opslagruimte. Er is een combinatie gemaakt van open en gesloten vakken en lades. De aders van de keramische tafels laten we ook weer in de tv-wand terugkomen, zodat alles een geheel wordt.

Door gebruik te maken van houten wandpanelen benut je de ruimte niet alleen in de breedte maar ook in de hoogte. Het is niet alleen een duurzaam product; het zorgt ook voor akoestische waarde. Het vilt achter de houten wandpanelen werkt namelijk geluiddempend en elimineert galm. Deze ruimte bevat bewust geen hoge tv-kast, zodat de zichtlijnen vanuit de keuken richting de tuin niet geblokkeerd worden.

Laat je zintuigen prikkelen

Mocht je nog niet uitgekeken raken; dat kan kloppen. Aan de wand naast de bank is zeker ook aandacht geschonken. De wand heeft een kamerhoog artistiek kunstwerk gekregen in de vorm van fotobehang. Een groot voordeel van deze muurdecoratie, is dat het niet vervaagt in zonlicht. Bovendien houden de zeer soepele inbetweens met een prachtige glans ook het zonlicht extra tegen. De inbetween gordijnen benadrukken de Metropolitan Luxury hotelgevoel van het gehele interieur.