Voor het appartement Oranjehof in Lisse hebben we een lichtplan (1) op maat ontworpen. Bij deze optie ontwerpen wij het lichtplan op basis van de ontvangen plattegrond waarin meubels zijn ingetekend door de bewoner.

Bij binnenkomst tref je veel daglicht aan. De looproute is uitgelicht met een aantal spots op een rij en boven de spiegel is een extra lichtpunt gecreëerd.

In de woonkamer wordt veel daglicht tegengehouden door het balkon van de bovenburen. Om te zorgen dat de woonkamer toch lichter aanvoelt hebben we rekening gehouden met basisverlichting, functioneel licht, sfeerverlichting en accentverlichting. Ook mochten wij aan de slag met het kleuren-/materialenplan.

”Amanda, Hartelijk dank voor je tijd en super leuke ideeën gisteravond!
Ik ben er erg van onder de indruk en heb het even goed op me in laten werken!”
”Ik schakelde Design in a Box in voor een lichtplan en het kleuren & materialenplan. Mijn grootste uitdaging voor de designer was dat ik heel graag Arte Focus behang Facet 75301 in mijn woonkamer wil.”

In de hal verwelkomen we je graag met het vliesbehang van Graham & Brown. Bovendien zorgen de ononderbroken hoekige vormen dat je automatisch de subtiele lijnenspel volgt. Aan het eind van de gang wandel je woonkamer binnen.

Je oog valt direct op de muur met de prachtige Arte Focus behang Facet 75301 behang. Op wand K en wand L komt de kleur conforth white 228. Het past goed bij zowel Arte Focus behang 75301 als bij de Elephant’s Breath. Conforth white 228 is een zachte kleur wit maar het geeft de ruimte wel een warm en gezellig gevoel. Daarbij is het voordeel dat deze kleur het (dag)licht enigszins weerkaatst wat de ruimte optisch groter maakt.

In de slaapkamer gebruiken we de Dutch Wallcoverings Passion 37008 als vertrekpunt. De naturelle kleur van het behang komt op wand E en wand G terug komen zonder dat de kamer te licht wordt. De kleur Studio Green No.93 is bewust een van de donkerste tinten groen. In een donker kamer lijkt deze kleur zelfs bijna op zwart. Mocht de ruimte dan toch te donker aanvoelen? Dan is het geen probleem. Doordat er veel pigment in Studio Green No.93 zit wordt de kleur lichter naarmate er een lamp aangaat of d.m.v. daglicht. Zo kan de bewoner altijd zelf de hoeveelheid kleurintensiteit in de slaapkamer bepalen.

De abstracte geometrische organische vormen en lijnen laten we graag nog eens op een creatieve wijze in de werkkamer terugkomen. De naturelle kleuren en een zwarte tint, die de bewoner zo aanspreekt, tref je in alle ruimtes aan waardoor het één geheel wordt.

Dankjewel Amanda voor je suggesties en uitgebreide toelichting!”

Kleuren-/materialenplan gang

Kleuren-/materialenplan woonkamer

Kleuren-/materialenplan werkkamer