Het charmante stadje Delft, bekend om zijn rijke geschiedenis en schilderachtige landschappen, herbergt een schat in de vorm van een prachtig Rijksmonument uit 1639. Dit historische pand heeft onlangs een indrukwekkende transformatie ondergaan, waarbij zorgvuldig bewaarde elementen werden gecombineerd met eigentijdse ontwerpkeuzes. In deze uitgebreide verkenning zullen we de meeslepende reis volgen van de restauratie en herinrichting van dit Rijksmonument, met bijzondere aandacht voor de ingrijpende veranderingen die hebben plaatsgevonden in de hal, woonkamer, eetkamer en slaapkamer.

Een hartelijke ontvangst door de vernieuwde hal

Bij binnenkomst in dit Rijksmonument valt de vernieuwde hal direct op. De keuze voor mediterrane vloertegels voegt een vleugje zuidelijke charme toe aan de entree, terwijl de trap met zijn nieuwe pvc-bekleding een eigentijdse uitstraling krijgt. Deze hoofdstukken zullen in detail ingaan op de renovatiewerkzaamheden in de hal, inclusief kleurkeuzes, materialen en designbeslissingen.

De woonkamer

De woonkamer van dit Rijksmonument is een plaats van buitengewone charme en karakter. Hier hebben de authentieke balken uit 1639 hun originele plaats behouden, wat bijdraagt aan de historische uitstraling van de kamer. De haard is een ware eye-cather geworden door zijn nieuwe uiterlijk. De duurzame betonlookwand geeft de ruimte een uniek gevoel van authenticiteit.

Een fascinerend aspect van de woonkamer is de combinatie van verschillende behangsoorten aan de ene kant, die de ruimte een rijk gevoel geven.

Een veelzijdige eetkamer

De eetkamer in dit Rijksmonument is veel meer dan alleen een plek om te eten. Overdag dient het als werkruimte i.c.m. creativiteit. Maar het biedt ook ruimte voor ontspanning, met een dartbord voor pauze. ’s Avonds transformeert deze ruimte in een gezellige eetkamer, met comfortabele eetkamerstoelen en een tafel die op wonderbaarlijke wijze verandert in een pooltafel na het eten. Met de jukebox die aangaat, is het de ideale plek om te wonen en te genieten van muziek en plezier.

Een slaapkamer met maatwerkoplossingen

De schuine daken voegen een uitdagend element toe aan de inrichting van de slaapkamer, maar ze bieden ook mogelijkheden voor creatieve ontwerpen. De beschikbare hoogte bood de perfecte gelegenheid om een maatwerkkast te creëren die niet alleen functioneel is, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Deze kast maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte onder de schuine daken en biedt voldoende opbergruimte voor hang- en ligkleding.

Deze renovatie slaagt erin om de rijke geschiedenis van het Rijksmonument te omarmen en tegelijkertijd eigentijdse stijlelementen te integreren. Dit historische huis blijft een adembenemende plek waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, en tegelijkertijd een comfortabele en veelzijdige omgeving voor hedendaags wonen.