BeforeBefore

Het was altijd al de wens van de bewoners om een grote leefkeuken te creëren die de verschillende delen van het huis met elkaar verbindt en waar ze met het hele gezin kunnen genieten.

De bewoners stonden niet graag met de rug naar de eetkamer tijdens het koken. Na brainstormsessies met Design in a Box werd hun droominterieur gerealiseerd. Met de opstelling van de nieuwe keuken is de keuken met kookeiland een centraal middelpunt van de bestaande woning geworden. Dankzij de geïntegreerde kookplaat en afzuigkap vindt het bereiden en koken van de maaltijden aan het kookeiland plaats. Zo blijf je gezellig in contact met de familie of vrienden die aan de eettafel zitten. Met de ontbijtbar aan het kookeiland nodigen de barkrukken wel uit om tijdens het koken de bewoners te vergezellen. ‘s Ochtends zitten de kinderen daar lekker te ontbijten, terwijl ondertussen de broodtrommels worden klaargemaakt. En in het weekend is het eenvoudig omtoveren tot een borrelbar.

De sfeervolle uitstraling laten we ook in de eetkamer terug komen. We hebben de rechthoekige tafel vervangen door een ronde tafel. De ronde tafel neemt niet alleen minder ruimte in beslag, het is ook gezelliger omdat het namelijk het onderlinge oogcontact bevordert. Door de eettafel voor het raampartij te plaatsen, voelt de ruimte luchtig en open. Vanwege de hoeveelheid daglicht is dit ook de favoriete (werk) plek van de bewoonster geworden.

Hieronder delen we nog wat verbouwingsfoto’s. Joris en Sharon, bedankt voor het delen!