Lichtplan begane grond

Lichtplan eerste verdieping

Voor deze prachtige vrijstaande woning van project Ferdinand Huyck in Soest mochten wij meedenken met de verlichting. De opdrachtgevers zaten wel met een strakke deadline waardoor we dit project op de achtergrond deels met Buro Toet hebben gerealiseerd. Voor zowel de begane grond als voor de eerste verdieping zijn wij met lichtplan (3) aan de slag gegaan.

Schakelaars

Maatlijnen

Naast de strakke deadline zat ook de uitdaging in het soort armatuur. De opdrachtgevers mochten wegens bouwkundige redenen geen inbouwspots van de aannemer toepassen. Hierdoor hebben we gebruik gemaakt van opbouwspots, zodat de spots aan het plafond wordt gemonteerd.

Design in a Box heeft verder nog mee gedacht met de indeling van de ruimtes, maatlijnen, de hoeveelheid verlichting (zonder dat je in de schaduw staat en of zit), maar ook met oog op de toekomst hoe flexibel de verlichting is als het interieur toch een andere indeling krijgt. Met het laatste houden we ook extra rekening mee met het bepalen van de schakelaars en de hoeveelheid wandcontactdozen.

.

Wandcontactdozen

Met de uitgebreide en overzichtelijke documentatie konden de bewoners het bestand delen met de desbetreffende aannemer of ontwikkelaar en was de deadline gehaald.

Foto buitenzijde: www.nieuwbouw-soest.nl