eetkamer met boomstamtafel
Home » 20 eetkamer interieurontwerpen + tips om zelf toe te passen

20 eetkamer interieurontwerpen + tips om zelf toe te passen

Een eetkamer interieurontwerp stelt vaak hoge eisen. Natuurlijk wil je er prettig kunnen eten, maar de eetkamer speelt in veel huishoudens een veel grotere rol. Het is een van de weinige plekken waar je als je gezin eindelijk even samen bent. Maar het is ook de plek waar je gasten ontvangt, werkt, spelletjes speelt en waar de kinderen huiswerk maken. Een goed eetkamer interieurontwerp is zeker niet alleen mooi, maar vooral ook praktisch en comfortabel.

In veel huizen loopt de loopt de woonkamer door in de eetkamer. Dit betekent echter niet dat deze geen eigen stijl mag hebben. Overweeg je een eetkamer interieur ontwerp te laten maken? Lees dan vooral ook onze 10 tips voor het beste resultaat.

1. Een oversized hanglamp als eye-catcher

Kroonluchters zijn echt niet de enige hanglampen die de show stelen. In dit geval is gebruik gemaakt van een oversized rotan variant, die mooi matcht met de stoelen.

interieur ontwerp eetkamer oversized lamp

Visualisatie: Lib Team

2. Vergeet het plafond niet

Het plafond is misschien wel net zo belangrijk als de vloer. En toch wordt het vaak vergeten. Niet iedereen heeft de ruimte voor een plafond zoals in dit voorbeeld, maar gelukkig zijn er mooie alternatieven. Laat een mooie beschildering aanbrengen of kies voor een toepasselijk behang.

interieurontwerp eetkamer plafond

Visualisatie: Dvice Inc

3. Verrijk je eetkamer met een boomstamstafel

Zoals je ziet zijn boomstamtafels echt niet alleen voor berghutjes. En het mooie is dat ze in verschillende maten verkrijgbaar zijn.

eetkamer met boomstamtafel

Visualisatie: Bashar Swileh

4. Kleed je eetkamer interieurontwerp aan

Een kleed maakt de ruimte warmer en kan ook prima in een eetkamer. Kies wel voor een laagpolig tapijt dat eenvoudig schoon te maken is. Het is niet nodig om er een gekleurd eiland te maken. Juist door een kleed te gebruiken in een vergelijkbare kleur als de vloer, ontstaan een eiland van luxe.

eetkamer interieurontwerp met kleed

Visualisatie: MONO Architects

5. Gebruik stoelen in afwijkende kleuren

Accentueer de uiteinden van de tafel met stoelen in een afwijkende kleur. Dit voorbeeld heeft zelfs een ’touch of gold’ zodat het mooi matcht met de lamp.

eetkamer afwijkende stoelen

Visualisatie: Render Vision

6. Maak een statement met een kroonluchter

Wie dacht dat een kroonluchter altijd uit kaarsen en kristal bestaat heeft het fout. Met een moderne kroonluchter zoals deze maak je direct een statement. Met zo’n handig rail systeem vul je de verlichting mooi aan, zodat je verlichting mooi verdeeld is. De verlichting is eenvoudig te bedienen via WiFi en met de app op je smartphone.

eetkamer met kroonluchter

Visualisatie: David Straka

7. Go big or go home

Je hebt geen grote ruimte nodig om het groots aan te pakken. Behalve de panelen tegen de achterwand, de ombre gordijnen, de opvallende glazen hanglamp en het beeldhouwwerk in de hoek valt vooral de vloer op. Deze vloer is uitgevoerd in de Hongaarse Punt, wat ideaal is voor kleinere ruimtes.

kleine eetkamer

Visualisatie: Ri Ko

8. Maak je eetkamer interieurontwerp speels met verschillende stoelen

Mag het wel wat speelser? Kies dan voor stoelen met bijvoorbeeld verschillende vormen. Om het toch een geheel te houden gebruik je verschillende tinten van een kleur zoals deze stoel en dit exemplaar.

Eetkamer met verschillende stoelen

Visualisatie: Maxim Tsiabus

9. Een zwart interieur

Een zwarte eetkamer klinkt best wel spannend, maar zoals je ziet straalt het absoluut klasse uit. Zeker met de ledstrips die van jouw servieskast een focus maken. Zo’n gelaagde lamp als in de afbeelding kan goed in het brons, maar ook in goud is een mooi exemplaar te koop.

zwarte eetkamer

Visualisatie: Vittorio Bonapace

10. Een ronde tafel in jouw eetkamer interieurontwerp

Als je de ruimte hebt, kan een ronde tafel erg mooi staan. Kies je vervolgens voor een marmeren of keramische ronde salontafel, dan weet je zeker dat je goed zit.

Heb je meer interesse in de witte fauteuils in de achtergrond? Hoogwaardige replica’s van de Barcelona chair zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

ronde eettafel

Visualisatie: Mykhaylo Faydula & Uliana Yanishevska

11. Van kookeiland naar eeteiland

Door een groot jute kleed op een vloer met grote zwarte tegels te plaatsen, creëer je een heerlijk drijvend eeteiland.

eethoek op kleed

Visualisatie: 4 Pixos

12. Breng groen in jouw eetkamer

Kan jouw eetkamer wel wat groen gebruiken? Breng de natuur naar binnen met deze lamp met planten. Op deze witte kuipstoeltjes kun je er volop van genieten.

groen in je eetkamer

Visualisatie: Archviz Mallorca

13. Geniet van het uitzicht

Heb jij niet de luxe van kamer-hoge ramen en een lekkere tuin? Er zijn andere manieren om van het uitzicht te kunnen genieten.

eetkamer met ramen over de volle hoogte

Visualisatie: UNA Arquitetos

14. Kies voor laaghangende lampen

Door voor meerdere lampen te kiezen die laag boven de tafel hangen, creëer je juist bij hoge plafonds een geweldig geheel. Wil je graag een tv bij de eettafel? Hou het dan subtiel door de kleur van de achterwand aan te passen, of kies voor een tv in de vorm van een schilderij.

eetkamer met lage lampen

Visualisatie: Djamal Mustafaev

15. Een reflecterende wand voor meer diepte

Met een reflecterende wand vergroot je het gevoel van diepte. Dit kan met spiegels of panelen van glas of met hoogglans afwerking. En met zo’n lamp diner je iedere avond bij maanlicht.

een reflecterende wand

Fotografie: Lorenzo Pennati

16. Voeg beweging toe met marmer

Door natuursteen toe te passen zoals marmer creëer je de illusie van beweging. Het goede nieuws is dat het echt niet zo duur hoeft te zijn. Zie je zwart marmer wel zitten, dan kun je het zo gek maken als je zelf wil. Denk aan een tafel met marmeren blad, of een marmeren wandpaneel.

dineren met marmer

Visualisatie: Nikita Dyagiltsev

17. Voeg elegantie toe met een kamerscherm

Met een kamerscherm ontstaat je op een speelse manier een aantrekkelijk (studeer)hoekje. Daarnaast is het natuurlijk de perfecte manier om bijvoorbeeld apparatuur en wandcontactdozen te verbergen.

interieur met kamerscherm

Visualisatie: Lorenzo Pennati

18. Breng rust in je interieurontwerp met een room divider

Is jouw eetkamer gecombineerd met andere ruimtes? Dan kan het lastig worden om de rust terug te brengen. Een roomdivider kast is de perfecte oplossing om een ruimte op te splitsen zonder het af te sluiten.

Trouwens, die hanglamp met Escher illusie is ook echt een pareltje.

room devider

Visualisatie: Erlind Llanaj & Ervin Arizi

19. Mix je lampen

Door meerdere lampen met verschillende vormen combineren, ontstaat overdag een attractie van sculpturen en een lichtspektakel zodra de zon onder is. Japanse Akari lampen zoals deze en deze lenen zich hier erg goed voor.

lampen mixen

Visualisatie: Focus

20. Maak het af met kunst

Met een mooi kunstwerk maak je iedere kamer af. Wij zouden er echter wel een mooie lijst omheen laten zetten.

eetkamer met kunst aan de muur

Via: K-frame Lebanon

Aan de slag met jouw interieur

Heb je zin om aan de slag te gaan met jouw interieur en kun je wel wat hulp gebruiken? Probeer dan vooral eens ons online interieuradvies. Klik hier om te ontdekken hoe we jou kunnen helpen.

Lees ook onze andere berichten