Home » Recyclen in je voortuin: hoe je afval een nieuw leven geeft!

Recyclen in je voortuin: hoe je afval een nieuw leven geeft!

Ding Dong, daar gaat de bel.

Mijn eerste gedachten schieten alle kanten op. Heb ik iets besteld of staat er iemand aan de deur die iets wil verkopen? Misschien is het wel een pakketje voor de buren, want ik kan me niet herinneren dat ik iets heb besteld.

Eenmaal bij de voordeur stond er een onbekende man in mijn voortuin. Hij had gezien dat ik onder de carport wat spullen had staan. Het ging om een oud ophangreservoir van mijn toilet. Meneer vroeg of we het weggingen en of hij het anders mee mocht nemen. Ik vroeg me ook af of ik zoiets moest weggooien, maar ik had er nog geen moeite voor gedaan om uit te zoeken wie daar iets mee kan en of het recyclebaar is.

Ik vertelde meneer dat hij het mee mocht nemen als hij interesse had. En of hij dat had. Zijn grote glimlach maakte dit gebaar heel groots. Ook kon hij het oude hoekfonteintje wel gebruiken. Nogmaals zei meneer dankjewel, ik ben er heel blij mee. Terwijl ik juist dacht: “Nee, dankjewel! Wij zijn blij dat het hier niet meer in het zicht ligt en het een nieuw leven krijgt.” Zo zie je maar, hergebruik hoeft niet ver van je deur te zijn.

Recyclen tot aan je voordeur is een mooie manier om je steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld.
Maar wat heeft een oud inbouwreservoir van je toilet nu te maken met je interieur? Eigenlijk meer dan je denkt! Herken je dat onrustige gevoel als je een woning moet inrichten en keuzes moet maken over kleuren, materialen en stijlen? Een interieurontwerper kan je hierbij helpen om de juiste keuzes te maken en het overzicht te bewaren. Zo kun je bijvoorbeeld creatief omgaan met oudere elementen en ze een nieuw leven geven in je interieur. En wie weet, misschien staat dat oude inbouwreservoir binnenkort wel te pronken in jouw badkamer, als uniek en duurzaam designelement!

Aan de slag met jouw interieur

Heb je zin om aan de slag te gaan met jouw interieur en kun je wel wat hulp gebruiken? Probeer dan vooral eens ons online interieuradvies. Klik hier om te ontdekken hoe we jou kunnen helpen.

Lees ook onze andere berichten