Home » Zon, Zee en Design: Volop plezier met creativiteit!

Zon, Zee en Design: Volop plezier met creativiteit!

Terwijl half Nederland geniet van een welverdiende vakantie, zit ik hier te zwoegen als een bezwete designer in een oververhitte doos! Ja, Design in a Box gaat gewoon door, alsof we een stel koppige zonnestraaltjes zijn die denken dat deadlines ook wel met een zonnebril op gehaald kunnen worden.

Achter de schermen hebben we niet één, niet twee, maar liefst vier magische projecten lopen. Als ik zeg “magisch,” bedoel ik niet dat we op Harry Potter-achtige wijze onze ontwerpen tevoorschijn toveren, maar eerder dat we hopen dat er een soort designer-elfjes zijn die ’s nachts de perfecte ontwerpen aan onze deur komen bezorgen.

En oh boy, die deadlines… September en oktober zijn als gemene, snelle zomerschooldagen die altijd net te vroeg komen. We proberen ons vast te klampen aan onze opblaasbare eenhoorns in het zwembad van tijd, maar die lijken langzaam leeg te lopen. Hoe dan ook, we gaan door als een stel stressvolle ontwerpers op een kampeertrip zonder wifi.

Gelukkig kan ik mijn kantoortje verplaatsen naar de zonnige buitenlucht. Met mijn laptop in de ene hand en een smeltend ijsje in de andere, zit ik heerlijk te zonnen terwijl ik nadenk over de nieuwe indelingen voor mijn arme opdrachtgevers. Want ja, als je al werkt tijdens je vakantie, dan is het minste wat je verdient een beetje vitamine D en een verbrande neus.

Inspiratie

En wat betreft inspiratie, die komt natuurlijk niet vanzelf aanwaaien. Nee nee, mijn beste ideeën worden geboren tijdens ontspannen wandelingen in het bos. Ik noem het “de wonderbaarlijke bosbries van creativiteit.” Het is alsof de bomen me influisteren: “Ontwerp een boomhut voor ons!” Maar dan moet ik ze uitleggen dat ik toch echt interieurontwerpen voor mensen maak, niet voor eekhoorns.

Dus hier ben ik, in mijn zonnige design-oase, omringd door deadlines en een overvloed aan natuurlijke inspiratie. Als het goed gaat, zullen we straks een stel geweldige projecten presenteren. En als het niet goed gaat, tja, dan zullen we gewoon de zon de schuld geven, want wie kan er nou boos worden op zo’n schattige gele vuurbal in de lucht?

Maar voor nu ga ik weer verder met mijn design-avontuur, terwijl de rest van de wereld vakantiefoto’s post en selfies maakt op tropische eilanden. Ach, wie heeft witte stranden en palmbomen nodig als je deadlines en een laptop hebt? (Oké, misschien een paar cocktailtjes zou niet verkeerd zijn…)

Op naar de zonnige ontwerptijd, waar mijn laptop oververhit en mijn creativiteit volop stroomt!

Aan de slag met jouw interieur

Heb je zin om aan de slag te gaan met jouw interieur en kun je wel wat hulp gebruiken? Probeer dan vooral eens ons online interieuradvies. Klik hier om te ontdekken hoe we jou kunnen helpen.

Lees ook onze andere berichten